Vyhledávání
Výrobky pocházejí z Francie, přesněji z kraje Auvergne, patřícího do oblasti Francouzského středohoří (Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným přírodním oblastem přezdívá také zelený kraj.
Klobásky jsou z 70% – 98% vyráběny z vepřového masa. Jednotlivé příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa. Nabízenou škálu výrobků tedy obohacují klobásy s kachním, srnčím, kančím ale i klokaním masem. Krom toho u nás nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky s jedlými kaštany či klobásky se sýrem – např. s modrou plísní Bleu d’Auvergne nebo kozím sýrem a dále také velice oblíbené klobásky s ořechy.
Gramáž: mezi 160 - 200g
Masný výrobek tepelně neopracovaný, femrentovaný
Složení: 130g vepřové maso, 20g bažantí maso, 2% koňaku, sůl, laktoza, sacharoza, dextroza, koření, vlašské ořechy
Konzervant: Ferment, ledek
150g vepřového masa použito na 100g hotového výrobku
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepek
Průměrná výživová hodnota na 100g: Energie 1478kj/356kcal, Tuky 26,1g z toho nasycené 9g, Sacharidy 2g z toho cukry 1,9g, Bílkoviny: 28,1g, Sůl: 4,3g