Vyhledávání
Výrobky pocházejí z Francie, přesněji z kraje Auvergne, patřícího do oblasti Francouzského středohoří (Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným přírodním oblastem přezdívá také zelený kraj.
Klobásky jsou z 70% – 98% vyráběny z vepřového masa. Jednotlivé příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa. Nabízenou škálu výrobků tedy obohacují klobásy s kachním, srnčím, kančím ale i klokaním masem. Krom toho u nás nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky s jedlými kaštany či klobásky se sýrem – např. s modrou plísní Bleu d’Auvergne nebo kozím sýrem a dále také velice oblíbené klobásky s ořechy.
Gramáž: mezi 160 - 200g
Masný výrobek tepelně neopracovaný, fermentovaný
Složení: vepřové maso, kančí maso, sůl, laktóza, dextróza, sacharóza, koření, zrání fermenty, potravinářský konzervant dusičnan draselný, přírodní vepřová střeva
Energetická hodnota | 1986 kJ / 479 kcal |
Tuky | 40,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 16,7 g |
Sacharidy | 1,8 g |
z toho cukry | 1,19 g |
Bílkoviny | 27,1 g |
Sůl | 5,28 g |