Vyhledávání
Výrobky pocházejí z Francie, přesněji z kraje Auvergne, patřícího do oblasti Francouzského středohoří (Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným přírodním oblastem přezdívá také zelený kraj.
Klobásky jsou z 70% – 98% vyráběny z vepřového masa. Jednotlivé příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa. Nabízenou škálu výrobků tedy obohacují klobásy s kachním, srnčím, kančím ale i klokaním masem. Krom toho u nás nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky s jedlými kaštany či klobásky se sýrem – např. s modrou plísní Bleu d’Auvergne nebo kozím sýrem a dále také velice oblíbené klobásky s ořechy.
Gramáž: mezi 160 - 200g
Masný výrobek tepelně neopracovaný, femrentovaný
Složení: Vepřové maso a vepřový tuk, sůl, laktoza, sacharoza, dextroza, koření
Konzervant: Ferment, ledek
150g vepřového masa a 2g hříbků, použito na 100g hotového výrobku
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepek
Průměrná výživová hodnota na 100g: Energie 1534kj/369kcal, Tuky 29,3g z toho nasycené 10,5g, Sacharidy 2,7g z toho cukry 2,2g, Bílkoviny: 23,7g, Sůl: 4,1g