Vyhledávání
Na naše želatinové žížalky je radost pohledět, hrají totiž všemi barvami a vypadají skoro jako živé. Byla by ale škoda na ně jen koukat. Jsou totiž vyrobeny z vynikajícího měkkého želé a chutnají naprosto famózně!
Úplně první želatinový medvídek přišel na svět už před sto lety v Německu. Jeho obliba se rozšířila do celého světa a nyní jsou na trhu k dostání želatinové cukrovinky všech možných tvarů, velikostí, barev i příchutí.
Želatinové bonbony milují děti i dospělí a nesmí chybět na žádné dětské oslavě. Mohlo by se zdát, že kromě mlsání nepřináší moc užitku, ale není to tak úplně pravda. Želatina, ze které se sladkosti vyrábí, je látka přírodního charakteru obsahující omlazující látku kolagen. Ten je velice důležitou stavební jednotkou tvořící pojivovou tkáň především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky.
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 1358/320 |
Bílkoviny (g) | 5,8 |
Tuky (g) | 0,2 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 0,2 |
Sacharidy (g) | 73,5 |
Z toho cukry (g) | 51,4 |
Vláknina (g) | 0,2 |
Sůl (g) | 0,02 |