Vyhledávání
Želé medvídci vás nudí? Tak zkuste XXL žáby, které nejen skvěle chutnají, ale jejich propracovaný vzhled zaujme nejednoho mlsouna
Úplně první želatinový medvídek přišel na svět už před sto lety v Německu. Jeho obliba se rozšířila do celého světa a nyní jsou na trhu k dostání želatinové cukrovinky všech možných tvarů, velikostí, barev i příchutí.
Želatinové bonbony milují děti i dospělí a nesmí chybět na žádné dětské oslavě. Mohlo by se zdát, že kromě mlsání nepřináší moc užitku, ale není to tak úplně pravda. Želatina, ze které se sladkosti vyrábí, je látka přírodního charakteru obsahující omlazující látku kolagen. Ten je velice důležitou stavební jednotkou tvořící pojivovou tkáň především pohybového aparátu, chrupavek, kostí, vlasů, nehtů a pokožky. Díky tomu aspoň nemusíte mít výčitky z občasného mlsání a můžete si želatinové sladkosti pořádně užít.
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 1373/323 |
Bílkoviny (g) | 6 |
Tuky (g) | - |
Z toho nasycené mastné k. (g) | - |
Sacharidy (g) | 76 |
Z toho cukry (g) | 52 |
Vláknina (g) | - |
Sůl (g) | 0,1 |