Vyhledávání

Nákupní košíkKošík je prázdný

Jeřabinový džem z pasírovaných plodů

 Jeřabinový džem  z pasírovaných plodů
Skladem
0198
VID
původně 99 Kč
0 Kč bez DPH
89 Kč
vč. DPH
Popis Popis

Popis

Jedlé jeřabiny dnes nejsou v kuchyni moc rozšířené, ale naše prababičky dobře věděly, jak zpracovávat toto zajímavé ovoce. Původní sladkoplodé jeřáby prý našli pasáčci v obci Ostružná v Jeseníkách. Jeřabinky, nebo také jeřábky, se používaly do marmelád, vařily se z nich šťávy. Plody jeřábu obsahují velké množství vitamínu C, kyselinu jablečnou, flavonoidy, železo, vápník a jód. Pro svůj přirozený obsah pektinů již do marmelády další nepřidáváme. Naše marmeláda má typickou chuť jeřabin, s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček. Složení: dužnina z jedlých jeřabin 50%, cukr.

Obsah: 175 g

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Rychlý kontakt

Ella home deco
Vrchlabí

Napište nám