Vyhledávání
Vítězný recept ze soutěže Flora Džem 2019 od autorky paní Veroniky Rauschové. Oproti povidlům se tento švestkový džem vaří mnohem kratší dobu, proto v něm ucítíte svěží chuť ovoce, obohacené badyánem, hřebíčkem a skořicí.
Vyzkoušejte na koláč, do dortů, medovníků, na lokše a škubánky. Pokud máte rádi kapra načerno, může vám tento džem posloužit jako výborný základ omáčky.
Složení: švestky odpeckované (Prunus domestica), cukr, želírující látka - pektin, perníkové koření 1%
Hmotnost: 165 g
Bezlepkový výrobek
Pro výrobu 100g hotového džemu bylo použito 62g odpeckovaného ovoce.
Ve 100g výrobku je obsaženo 52g přírodních sladidel.
Skladujte v temnu při teplotě do 30°C, po otevření uchovejte v chladu do +6°C, spotřebujte do 2 týdnů.
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
---|---|
Energetická hodnota: | 810kJ/191kcal |
Tuky: | méně než 0,5g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | méně než 0,1g |
Sacharidy: | 52g |
z toho cukry: | 48g |
Bílkoviny: | méně než 0,5g |