Vyhledávání
Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než citrony? A nejen to, jsou nabušené antioxidanty a vitamíny skupiny B, D, E. Ale co je nejzamívavější - vitamínů zůstává pořád dost i po uvaření na džem. Zakládáme si na rychlé výrobě, aby si všechny cenné látky co největší sílu.
Tento džem je pro někoho možná trochu neobvyklý, ale tím lépe. Rakytník plodí malé oranžové bobule, které jsou plné vitaminů. Obsahují tolik prospěšných látek, že jsme z něho prostě museli začít dělat džem.
Je vhodný do jogurtů a zakysaných mléčných nápojů, dodá výbornou chuť lineckému cukroví a dodá říz cheese cakeům. V chuti trochu připomíná plod mučenky (marakuja/ passion fruits).
Složení: šťáva z rakytníku (Hippophae rhamnoides), cukr, želírující látka - pektin
Hmotnost: 175 g
Bezlepkový výrobek
Pro výrobu 100g hotového džemu bylo použito 46g ovoce.
Ve 100g výrobku je obsaženo 57g přírodních sladidel.
Skladujte v temnu při teplotě do 30°C, po otevření uchovejte v chladu do +6°C, spotřebujte do 2 týdnů.
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1019kJ/240kcal |
Tuky: | 1,3g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | méně než 0,1g |
Sacharidy: | 57g |
z toho cukry: | 56g |
Bílkoviny: | méně než 0,5g |