Vyhledávání

CASARECCE di GRAGNANO, 500G

CASARECCE di GRAGNANO, 500G
Skladem
545
GRAG
původně 0 Kč
93 Kč bez DPH
104 Kč
vč. DPH
Popis Popis

Popis

SLOŽENÍ: Semolina z tvrdé PŠENICE, voda.
ALERGENY
Obiloviny obsahující lepek, MŮŽE OBSAHOVAT: Neuvádí se

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota: 351 kcal / 1489 kJ Bílkoviny: 13,0 g Sacharidy: 71,0 g z toho cukry: 4,0 g Tuky: 1,0 g z toho nasycené: 0,2 g Vláknina:´3,0 g Sůl: 0,0 g

Hmotnost obsahu: 500g

PODMÍNKY UCHOVÁNÍ: Skladujte na suchém místě.
VÝROBCE: Pastai Gragnanesi, Napoli, Italia
NÁVOD K POUŽITÍ:
Do osolené vroucí vody vsypte těstoviny (100 g na 1 l vody) a vařte po dobu uvedenou na přední straně obalu.

Casarecce jsou těstoviny, které jsou svinuté do tvaru písmene „s“ a jejich název pochází z italského „casareccio“ což znamená „domácí“. I tady si milovníci kvality přijdou na své. Mají označení „Trafilata al bronzo“, jsou vyrobeny z exkluzivní tvrdé pšenice, a poté se nechají pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Jedná se o nejtradičnější přípravu těstovin, díky které si zachovají plnou chuť a hrubší povrch, na kterém dobře drží omáčky a pesta. Hrubá struktura těstovin je způsobena delším sušením, při kterém dochází k jemnému kvašení vrchní vrstvy.


• Všechny Gragnano těstoviny jsou poctivě ručně vyráběnou pastou z trvdé pšenice (semolina), která má díky dodržování dávných receptů a tajných postupů výbornou originální a přírodní chuť. Do těstovin se nepřidávají žádné chemické přídavky, pracuje se pouze s vodou a moukou.Těsto se po vytvarování pomalu a přirozeně suší více než dva dny. To zaručuje pastě kromě pozdější výborné chuti také krásně hrubý povrch, díky kterému drží na pastě lépe omáčky.

• Název firmy je opisem názvu městečka, z něhož tento rodinný podnik na výrobu poctivé italské pasty pochází. Gragnano leží v malém zálivu na jihu Itálie, dnes se díky vysoké urbanizaci jedná prakticky o předměstí Neapole.Oblast okolo Gragnana se věnuje celé filozofii okolo pěstování tvrdé pšenice a připravě pasty již přes 500 let. Za tu dobu zvládli místní posbírat mnoho cenných zkušeností a dodnes si je předávají z generace na generaci. Díky tomu mohou být těstoviny Gragnano tolik výjimečné.Firma samotná se ale dlouho nacházela ve finančních potížích. Až v sedmdesátých letech přišel Mario Moccia a celou továrnu koupil a zrekonstruoval. Nemohl se dál dívat, jak celá tradice výroby těstovin v Gragnoru skomírá, a přestože měl sám dobře rozběhlou firmu se sýry, začal se věnovat místní tradici na 100% a postupně vracet celému Gragnanu zašlou slávu. Zachoval přitom všechny původní postupy, velmi mu záleželo na kvalitě. Dnes v jeho práci pokračují jeho čtyři potomci.

Alternativy k produktu

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Rychlý kontakt

Ella home deco
Vrchlabí

Napište nám