Vyhledávání

Bucatini di Gragnano, 500g

Bucatini di Gragnano, 500g
Skladem
grag07
8033406265041
GRAG
původně 0 Kč
79 Kč bez DPH
89 Kč
vč. DPH
Popis Popis

Popis

BUCATINI GRAGNANO, 500G

Složení: Semolinová mouka z tvrdé pšenice.

Alergeny: lepek

Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1486kj, 350 kcal Tuky - 1g. Nasycené mastné kyseliny 0,3g. Sacharidy 73g, Cukry 2,5g, Vláknina 1g. Bílkoviny 13g, Sůl 0,005g

11 minut je doporučená doba vaření je ideální pro to, abyste si tyto těstoviny co nejlépe vychutnali.

‌Bucatini připomínají velké špagety nebo makarony a jsou uvnitř duté. Výborné k omáčkám nebo pestu. Těstoviny mají označení „Trafilata al bronzo“, jsou vyrobeny z exkluzivní tvrdé pšenice, bucatini se potom nechají pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Jedná se o nejtradičnější přípravu těstovin, díky které si zachovají plnou chuť a hrubší povrch, na kterém dobře drží servírované omáčky. Hrubá struktura těstovin je způsobena delším sušením, při kterém dochází k jemnému kvašení vrchní vrstvy.


• Všechny Gragnano těstoviny jsou poctivě ručně vyráběnou pastou z trvdé pšenice (semolina), která má díky dodržování dávných receptů a tajných postupů výbornou originální a přírodní chuť. Do těstovin se nepřidávají žádné chemické přídavky, pracuje se pouze s vodou a moukou.Těsto se po vytvarování pomalu a přirozeně suší více než dva dny. To zaručuje pastě kromě pozdější výborné chuti také krásně hrubý povrch, díky kterému drží na pastě lépe omáčky.

• Název firmy je opisem názvu městečka, z něhož tento rodinný podnik na výrobu poctivé italské pasty pochází. Gragnano leží v malém zálivu na jihu Itálie, dnes se díky vysoké urbanizaci jedná prakticky o předměstí Neapole.Oblast okolo Gragnana se věnuje celé filozofii okolo pěstování tvrdé pšenice a připravě pasty již přes 500 let. Za tu dobu zvládli místní posbírat mnoho cenných zkušeností a dodnes si je předávají z generace na generaci. Díky tomu mohou být těstoviny Gragnano tolik výjimečné.Firma samotná se ale dlouho nacházela ve finančních potížích. Až v sedmdesátých letech přišel Mario Moccia a celou továrnu koupil a zrekonstruoval. Nemohl se dál dívat, jak celá tradice výroby těstovin v Gragnoru skomírá, a přestože měl sám dobře rozběhlou firmu se sýry, začal se věnovat místní tradici na 100% a postupně vracet celému Gragnanu zašlou slávu. Zachoval přitom všechny původní postupy, velmi mu záleželo na kvalitě. Dnes v jeho práci pokračují jeho čtyři potomci.

Alternativy k produktu

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Rychlý kontakt

Ella home deco
Vrchlabí

Napište nám