Vyhledávání
Proces, kterým se na střed nanáší poleva, se jmenuje dražování. Tento postup má původ v Řecku. Tehdy se ještě dražovalo v kotlíku zavěšeném nad ohněm. Dnes už technologie pokročily, a tak se surovina nasype do rotačního bubnu, kam se po částech vstřikuje poleva, která na ní postupně ulpívá. Dochází tak k průběžnému ochlazování a tuhnutí polevy. na hotové středy se v případě kamínků nanáší tenká křupavá krusta.
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 2117/506 |
Bílkoviny (g) | 5,2 |
Tuky (g) | 25,7 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 15,5 |
Sacharidy (g) | 60,8 |
Z toho cukry (g) | 53,4 |
Vláknina (g) | 5,5 |
Sůl (g) | 0,022 |