Tak ořechovku zná snad každý. Tedy pálenku, ve které se macerují zelené plody ořešáku. My jsme našli starý recept na nakládané ořechy. Proces je poněkud zdlouhavý, ořechy se musí mnoho dní luhovat ve vodě, než jsou připravené na zpracování, během této doby chytnou temně černou barvu. Zaléváme je sirupem s přídavkem vanilky a dalšího koření.
Hodí se na zdobení dezertů, zmrzlinových pohárů, do salátů a jako doplněk ke zvěřině.
Složení: zelené ořechy (Juglans regia L.) 45%, cukr, voda, vinný ocet, pravá vanilka, koření
Hmotnost: 225g, hmotnost po okapání 115g
Bezlepkový výrobek
Konzervované ovoce
Alergen: ořechy
Pasterováno. Skladujte v temnu při teplotě do 30°C, po otevření uchovejte v chladu do +6°C, spotřebujte do 2 týdnů