Vyhledávání
Švestkám to nesluší jenom na koláčích a v lahvi slivovice. My je máme nejraději v podobě čatní s čili. České plody v bio kvalitě vaříme s indickým kořením, hořčičnými semínky, se zázvorem, přidáme malé množství cukru a pálivých papriček a ... v měděných hrncích. Čili papričky používáme tak akorát - chceme, aby mělo čatní jemně pikantní chuť, ale zároveň "nepřebilo" chuť masa či jiných lahůdek, které si k němu dopřejete.
K čemu se Švestkové čili čatní hodí podle nás nejlépe? K pečenému masu, kvalitním klobáskám a jemným francouzským sýrům.
Složení: Švestkové čili čatní (270g) v sobě skrývá přes 350g českých bio švestek, cibuli, olivový olej, jalapeňos - čili, sůl, cukr, hořčičná semínka, zázvor a jablečný ocet.
Hmotnost: 270 g
Skladování: Skladujte mimo přímé slunce do 25°C. Po otevření skladujte do 5°C a spotřebujte do 14-ti dnů.
Výživové údaje na 100 g:
Energie | 576 kj/ 137 kcal |
Tuky | 0,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g |
Sacharidy | 31 g z toho cukry 28 g |
Bílkoviny | 0,9 g |
Sůl | 1,3 g |
Výrobce: Marmeládovna Šafránka - Romana Šafránková; 257 22 Čtyřkoly 107