Vyhledávání
Složení: Semolinová mouka
Alergeny: lepek
Energetická hodnota na 100g 1486kj/350kcal
Tuky (g): 1 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 0,3 Sacharidy (g): 73
z toho Cukry (g): 2,5 Polyalkoholy (g): 0 Škroby (g): 0 Vláknina (g): 1
Bílkoviny (g): 13 Vitamíny (g): 0 Minerální látky (g): 0 Sůl (g): 0,005
10 minut je doporučená doba vaření je ideální pro to, abyste si tyto těstoviny co nejlépe vychutnali.
Penne svým tvarem připomínají šikmo nasekané krátké trubky. Těstoviny mají označení „Trafilata al bronzo“, jsou vyrobeny z exkluzivní tvrdé pšenice, penne se potom nechají pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Jedná se o nejtradičnější přípravu těstovin, díky které si zachovají plnou chuť a hrubší povrch, na kterém dobře drží omáčky a pesta. Hrubá struktura těstovin je způsobena delším sušením, při kterém dochází k jemnému kvašení vrchní vrstvy.
• Všechny Gragnano těstoviny jsou poctivě ručně vyráběnou pastou z trvdé pšenice (semolina), která má díky dodržování dávných receptů a tajných postupů výbornou originální a přírodní chuť. Do těstovin se nepřidávají žádné chemické přídavky, pracuje se pouze s vodou a moukou.Těsto se po vytvarování pomalu a přirozeně suší více než dva dny. To zaručuje pastě kromě pozdější výborné chuti také krásně hrubý povrch, díky kterému drží na pastě lépe omáčky.
• Název firmy je opisem názvu městečka, z něhož tento rodinný podnik na výrobu poctivé italské pasty pochází. Gragnano leží v malém zálivu na jihu Itálie, dnes se díky vysoké urbanizaci jedná prakticky o předměstí Neapole.Oblast okolo Gragnana se věnuje celé filozofii okolo pěstování tvrdé pšenice a připravě pasty již přes 500 let. Za tu dobu zvládli místní posbírat mnoho cenných zkušeností a dodnes si je předávají z generace na generaci. Díky tomu mohou být těstoviny Gragnano tolik výjimečné.Firma samotná se ale dlouho nacházela ve finančních potížích. Až v sedmdesátých letech přišel Mario Moccia a celou továrnu koupil a zrekonstruoval. Nemohl se dál dívat, jak celá tradice výroby těstovin v Gragnoru skomírá, a přestože měl sám dobře rozběhlou firmu se sýry, začal se věnovat místní tradici na 100% a postupně vracet celému Gragnanu zašlou slávu. Zachoval přitom všechny původní postupy, velmi mu záleželo na kvalitě. Dnes v jeho práci pokračují jeho čtyři potomci.