Vyhledávání
Akátový med s chilli papričkami Moruga se vyznačuje velmi pomalým procesem tuhnutí - krystalizací (zcukernatěním), což jistě mnozí konzumanti uvítají. Tuto vlastnost má jako jeden z mála právě akátový nektarový med, a proto jsme ho při výrobě chilli medu zvolili.
Složení produktu
Zajímavosti:
Nektarové medy bývají světlejší barvy a rychleji tuhnou (krystalizují). Netuhne pouze med akátový a několik málo dalších druhů medů. Tuhnutí – krystalizace medu je jeho přirozenou vlastností a potvrzuje jeho pravost. V domácnosti se med opět ztekutí zahřátím na 45 °C po dobu cca 2 hodin. Překročením této teploty med přichází o výživné látky a tím se tak stává z hlediska pozitivního přínosu pro lidský organismus bezcenným.
Hmotnost: 240 g
Využití: přísada marinád pro grilování masa, do bbq omáček, čaje, pikantní pomazánky