Vyhledávání
Zajímavosti o okurce
Okurka je původně tropická rostlina pocházející z Asie. Před více než 4 tisíci lety ji začali pěstovat Indové, od nichž se pak díky starým Řekům a Římanům rozšířila do Evropy. A byla tak populární, že císař Tiberius ji vyžadoval na stole každý den, a to i v zimě. Okurky měly tehdy své místo i v léčitelství. Slavný filosof a spisovatel Plinius Starší zanechal na čtyřicet osvědčených receptů. Staří Římané věřili, že okurka ochrání před kousnutí škorpionem nebo zaplaší myši. Ženy, jež chtěly otěhotnět, ji nosily zavěšenou u pasu. V současné době je okurka nedílnou součástí většiny světových kuchyní. Recepty jsou rozmanité, od sladkého okurkového koláče až po výtečnou domácí limonádu.
Složení: třtinový cukr*, okurková šťáva* (Cucumis sativus L., 5%), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, koncentrát spiruliny, koncentrát světlice barvířské, přírodní aroma.
*z ekologického zemědělství
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10.
Ostatní informace: Skladujte v chladu a temnu. Případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 14 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100 ml:
energetická hodnota | 1454 kJ/346 kcal, |
tuky | < 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
sacharidy | 85 g |
z toho cukry | 85 g |
bílkoviny | < 0,1 g |
sůl | < 0,1 g |