Vyhledávání
Složení: Semolinová mouka z tvrdé pšenice.
Alergeny: lepek
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1486kj, 350 kcal Tuky - 1g. Nasycené mastné kyseliny 0,3g. Sacharidy 73g, Cukry 2,5g, Vláknina 1g. Bílkoviny 13g, Sůl 0,005g
Tradiční italské tenké a dlouhé spaghetti se hodí ke každé těstovinové omáčce nebo pestům. spaghetti se potom nechají pomalu vysychat až 52 hodin při nízkých teplotách. Jedná se o nejtradičnější přípravu těstovin, díky které si zachovají plnou chuť a hrubší povrch, na kterém všechny omáčky, pesta nebo suga výtečně drží. Hrubá struktura těstovin je způsobena delším sušením, při kterém dochází k jemnému kvašení vrchní vrstvy.
• Všechny Gragnano těstoviny jsou poctivě ručně vyráběnou pastou z trvdé pšenice (semolina), která má díky dodržování dávných receptů a tajných postupů výbornou originální a přírodní chuť. Do těstovin se nepřidávají žádné chemické přídavky, pracuje se pouze s vodou a moukou.Těsto se po vytvarování pomalu a přirozeně suší více než dva dny. To zaručuje pastě kromě pozdější výborné chuti také krásně hrubý povrch, díky kterému drží na pastě lépe omáčky.
• Název firmy je opisem názvu městečka, z něhož tento rodinný podnik na výrobu poctivé italské pasty pochází. Gragnano leží v malém zálivu na jihu Itálie, dnes se díky vysoké urbanizaci jedná prakticky o předměstí Neapole.Oblast okolo Gragnana se věnuje celé filozofii okolo pěstování tvrdé pšenice a připravě pasty již přes 500 let. Za tu dobu zvládli místní posbírat mnoho cenných zkušeností a dodnes si je předávají z generace na generaci. Díky tomu mohou být těstoviny Gragnano tolik výjimečné.Firma samotná se ale dlouho nacházela ve finančních potížích. Až v sedmdesátých letech přišel Mario Moccia a celou továrnu koupil a zrekonstruoval. Nemohl se dál dívat, jak celá tradice výroby těstovin v Gragnoru skomírá, a přestože měl sám dobře rozběhlou firmu se sýry, začal se věnovat místní tradici na 100% a postupně vracet celému Gragnanu zašlou slávu. Zachoval přitom všechny původní postupy, velmi mu záleželo na kvalitě. Dnes v jeho práci pokračují jeho čtyři potomci.