Vyhledávání
Výrobky pocházejí z Francie, přesněji z kraje Auvergne, patřícího do oblasti Francouzského středohoří (Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným přírodním oblastem přezdívá také zelený kraj.
Klobásky jsou z 70% – 98% vyráběny z vepřového masa. Jednotlivé příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa. Nabízenou škálu výrobků tedy obohacují klobásy s kachním, srnčím, kančím ale i klokaním masem. Krom toho u nás nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky s jedlými kaštany či klobásky se sýrem – např. s modrou plísní Bleu d’Auvergne nebo kozím sýrem a dále také velice oblíbené klobásky s ořechy nebo olivami.
Gramáž: mezi 160 - 200g
Masný výrobek tepelně neopracovaný, fermentovaný
Složení: Vepřové maso, víno(5,6%), přírodní vepřový obal, šalotka(2,8%), sůl, laktoza, dextroza, sušená zelenina, aromatické rostliny, koření, cukr, přírodní extrakty bylin, koření, siřičany a fermenty.
Konzervační látky: E252,E250
Na 100g výrobku je použito 150g vepřového masa
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepek
Průměrná výživová hodnota na 100g: Energie 1601kj/386kcal, Tuky 30,2g z toho nasycené 11,3g, Sacharidy 2,9g z toho cukry 2,2g, Bílkoviny: 24,8g, Sůl: 4,2g