Vyhledávání
Výrobky pocházejí z Francie, přesněji z kraje Auvergne, patřícího do oblasti Francouzského středohoří (Le Massif Central), kterému se díky rozlehlým chráněným přírodním oblastem přezdívá také zelený kraj.
Klobásky jsou z 70% – 98% vyráběny z vepřového masa. Jednotlivé příchutě jsou tvořeny přídavkem dalších vybraných druhů masa. Nabízenou škálu výrobků tedy obohacují klobásy s kachním, srnčím, kančím ale i klokaním masem. Krom toho u nás nejdete i klobásky s příměsí ovoce jako např. s fíky s jedlými kaštany či klobásky se sýrem – např. s modrou plísní Bleu d’Auvergne nebo kozím sýrem a dále také velice oblíbené klobásky s ořechy nebo olivami.
Gramáž: mezi 160 - 200g
Masný výrobek tepelně neopracovaný, fermentovaný
Složení: Vepřové maso, sůl, laktóza, přírodní vepřové střívko, černé olivy(O,6%), aromatické rostliny(bazalka0,4%),cukr, dextroza, koření, přírodní aroma, fermenty
Konzervační látky: E252,E250
Na 100g výrobku je použito 150g vepřového masa
Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepek
Průměrná výživová hodnota na 100g: Energie 1740kj/419kcal, Tuky 33,3g z toho nasycené 12,4g, Sacharidy 2,8g z toho cukry 2,3g, Bílkoviny: 27,2g, Sůl: 4,4g