Vyhledávání
Tradiční Neapolské suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky, ve tvaru trubky, uvnitř duté. Název pochází ze starověkého Řecka a v italštině znamená „pouzdro“. Povrch těstovin je buď hladký (lisci) nebo rýhovaný (rigati). Nejčastěji se podávají s omáčkami jako je ragú a vhodné jsou i k plnění masem nebo ricottou.
10 minut je doporučená doba vaření je ideální pro to, abyste si tyto těstoviny co nejlépe vychutnali.
Na každých 100 g těstovin doporučujeme 1 litr vody a 10 g soli.
Výrobek neobsahuje lepek a může obsahovat stopy hořčice a sóji.
Složení:
Kukuřičná mouka, rýžová mouka a voda z oblasti Gragnana.
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota na 100 g 1505 kj / 355 kcal
Tuky (g): 0,9 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 0,1 Sacharidy (g): 80,0, z toho Cukry (g): 0,4 Polyalkoholy (g): 0 Vláknina (g): 1,2 Bílkoviny (g): 6, Vitamíny (g): 0 Minerální látky (g): 0 Sůl (g): 0
Alergeny:
Neobsahuje lepek.